Pəhriz rejimində istifadə olunan orqanik qida məhsulları xərçəng riskini azaldır
Fransız alimlərinin apardıqları son tədqiqatların nəticəsində məlum olub ki, orqanik qida məhsullarından pəhriz rejimində istifadə edənlərdə xərçəng xəstəliyinə tutulma riski əhəmiyyətli dərəcədə azalır.
Alimlər pəhriz rejimində ekoloji təmiz qidalardan istifadə edənlərdə xərçəng xəstəliyi ehtimalının 25 faiz azalması qənaətinə gəliblər. Fransanın Səhiyyə və Tibb Araşdırmaları Mərkəzinin (INSERM) tədqiqatçısı Culiya Bodri bildirib ki, bu amansız xəstəlikdən qorunmaq üçün üç amil - pəhriz rejimi, orqanik qida məhsulları və fiziki aktivlik mühüm rol oynayırlar. Onun sözlərinə görə, heç kim deyə bilməz ki, ekoloji təmiz qidalanma xərçəng xəstəliyini azaldır, yalnız pəhriz rejimində bu məhsullardan istifadə edilməsi müəyyən qədər faydalı ola bilər.
Tədqiqat nəticəsində o da müəyyən edilib ki, tərkibində gübrələr, pestisidlər, antibiotik kimi baytarlıq preparatları və genetik modifikasiya olunmuş orqanizmlər olan məhsullar orqanik qida standartlarına aid edilmir.
Bütün bunlarla yanaşı, alimlər təəssüflə qeyd ediblər ki, orqanik qida məhsulları miqdarca az və bahalı olduğundan, insanların əksəriyyəti onlardan istifadə edə bilmirlər.
Bu gün sağlam həyat tərzi trendləri arasında populyarlıq qazanan şəkərsiz qidalanma bir çox insanın izlədiyi üsula çevrilib. Bəs, bu cür qidalanma orqanizmə hansı faydaları verə bilər?
"Orucluq təkcə qida qəbulu deyil, nəfsə nəzarətdir. Bu, insanların davranışlarında özünü göstərməlidir. Çalışmaq lazımdır ki, bütünlükdə nəfsə, instinktə nəzarət həyata keçirilsin”.
Bir şəxs şəkərli diabet olduqda, qan şəkərinin səviyyəsinin tənzimlənməsi pozulur. Bu, karbohidrat mübadiləsini tənzimləyən pankreas hormonu insulinlə bağlıdır. Birinci tip diabetdə immunitet sistemi insulin istehsal edən hüceyrələri təhlükə kimi qəbul edir və onları məhv edir. İkinci tip diabetdə bədənin hüceyrələri insulinə cavab vermir və ya sadəcə kifayət qədər insulin olmur.
Bir insanın ürəyinin bir hissəsinin qan tədarükünü itirdiyi və ölməyə başladığı zaman həyatı üçün təhlükəli bir vəziyyətdir. İnsana vaxtında müvafiq yardım göstərmək üçün infarktı mümkün qədər tez tanımaq vacibdir.
Zəncəfil istehlakı nəticəsində qanda şəkərin səviyyəsi normallaşır, “yaxşı” xolesterin isə əksinə artır. Bu parametrlər maddələr mübadiləsi ilə birbaşa əlaqəli olduğu üçün zəncəfil istehlak edən insanın orqanizmində daha az yağ yığılır və yağlar daha aktiv şəkildə parçalanır.
Qaraciyərimiz bizim üçün həyati əhəmiyyət kəsb edən orqan olduğundan onu həmişə qorumalı və təmizləmək üçün detoks suları içməliyik. Detoks sularının məqsədi bədənimizi toksinlərdən təmizləməkdir.
Rod-Aylend Universitetinin amerikalı psixoloqları insanların həyatının emosional sferası ilə bağlı daimi yuxu çatışmazlığının daha bir mənfi nəticəsini aşkar ediblər.