banner
banner

Sağlamlıq

Qəhvənin orqanizmə daha bir faydası

| Xəbər 2951 dəfə oxunub
Qəhvənin orqanizmə daha bir faydası

Filadelfiya ştatındakı Tomas Cefferson universitetinin alimləri yeni tədqiqatın nəticələrini açıqlayıblar.

Alimlərin müəyyən etdiyinə əsasən qəhvə orqanizmdəki hüceyrələri oksigenlə təmin edir və onların bərpasına kömək edir.

Təcrübə zamanı məlum olub ki, ən faydalı qəhvə qaynar suya üyüdülmüş qəhvə əlavə edib qarışdırmaq və 5-10 dəqiqə ərzində bunu içməkdir. Bu zaman oksigen miqdarı daha çox olur.

Qan antioksidant, vitamin və mikro elementlərlə zənginləşdikdən sonra toxumaların iltihabı azalır, ürək-damar sistemi möhkəmlənir.

Alimlər həm də bildiriblər ki, "kold-bryu-kofe", yəni soyuq qəhvə qaynar və isti qəhvədən daha az faydalıdır.



Daha tez məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi




Oxşar xəbərlər

Erkən ölümə səbəb olan qida məhsulları bəlli oldu

ABŞ-ın Şimal-Qərb Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq yumurta və digər yüksək xolesterinli qidaların qəbulunun insanda ürək-damar xəstəliklərinin inkişafı və erkən ölüm riskini artırdığını müəyyən edib.

Xəstə dişlər insanı ölümə sürükləyir

ABŞ-ın Kolumbiya Universitetinin alimləri dişlərin çürümə prosesi və parodontitdə iştirak edən bakteriyanın yoğun bağırsaq xərçənginin inkişafını sürətləndirdiyini müəyyən edib

Çəkinin azaldılması üçün universal məhsul

İllinoys Texnologiya İnstitutunun əməkdaşları bu giləmeyvənin faydalı olmasına çəkinin azaldılması və diabet xəstələrində qanda şəkərin miqdarına nəzarət nöqteyi-nəzərindən diqqət yetiriblər.