banner
banner

Sağlamlıq

Gündə 6 dənə yemək xərçəngə qarşı qalxan yaradır

| Xəbər 2394 dəfə oxunub
Gündə 6 dənə yemək xərçəngə qarşı qalxan yaradır

Soğan sarımsaq və kəvər bir çox yeməkdə istifadə edilir. Xüsusilə soğanda olan antioksidantlara görə həm sinir sistemini, həm də immunitet sistemini gücləndirirlər. Yüzlərlə ildir ki, soğan və sarımsaq alternativ təbabət üsulu olaraq istifadə edilir.

Milli.Az faktxeber.com-a istinadən bildirir ki, "Healthy Food Style"ın açıqlamasında bildirilir ki, gündə 6 diş közlənmiş və ya qızardılmış sarımsaq yemək 24 saat ərzində bədəndə aşağıdakı dəyişiklər yaradır.

İlk saat: Orqanizm sarımsağı həzm etməyə başlayır.

2-4 saat: Orqanizm həzm etdiyi qidalar xərçəng xəstəliyi olan hüceyrələrlə vuruşmağa başlayır.

4-6 saat: Metabolizm sürətlənir. Toplanan yağlar əriməyə və bədəninizdəki artıq mayelər atılmağa başlayır.

 

6-7 saat: Sarımsağın antibakterial xüsusiyyəti orqanizmə yayılır və qan dövranı normallaşır. Sarımsaq bakteriyalarla vuruşmağa başlayır.

7-10 saat: Sarımsaqdakı qidalar hüceyrələr səviyyəsində orqanizmi müdafiəyə keçir, bədəni oksidləşmədən qoruyur.

10-24 saat: Sarımsaq aşağıdakıları reallaşdırır: Xolesterolu parçalayır, damarları təmizləyir və ürək problemlərinə müsbət təsir göstərir. Təzyiqi normallaşdırır, sinir sistemini gücləndirir, bədənə ağır metalların daxil olmasının qarşısını alır. Sümükləri və oynaqları gücləndirir, yorğunluğu azaldır, hüceyrələrin ömrünü uzadır.

 



Daha tez məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi




Oxşar xəbərlər

Erkən ölümə səbəb olan qida məhsulları bəlli oldu

ABŞ-ın Şimal-Qərb Universitetinin alimləri mütəmadi olaraq yumurta və digər yüksək xolesterinli qidaların qəbulunun insanda ürək-damar xəstəliklərinin inkişafı və erkən ölüm riskini artırdığını müəyyən edib.

Xəstə dişlər insanı ölümə sürükləyir

ABŞ-ın Kolumbiya Universitetinin alimləri dişlərin çürümə prosesi və parodontitdə iştirak edən bakteriyanın yoğun bağırsaq xərçənginin inkişafını sürətləndirdiyini müəyyən edib

Çəkinin azaldılması üçün universal məhsul

İllinoys Texnologiya İnstitutunun əməkdaşları bu giləmeyvənin faydalı olmasına çəkinin azaldılması və diabet xəstələrində qanda şəkərin miqdarına nəzarət nöqteyi-nəzərindən diqqət yetiriblər.