banner
banner

Sağlamlıq

Çuğundur şirəsini içmək üçün 10 səbəb

| Xəbər 2633 dəfə oxunub
Çuğundur şirəsini içmək üçün 10 səbəb

Əgər təzə çəkilmiş çuğundur şirəsini tez-tez içməyi vərdiş etsəz, bir çox problemlərdən yaxa qurtara bilərsiz.

Meyvə şirələrindən fərqli olaraq tərəvəz şirələri daha faydal sayılır. Şirəni az miqdarda su əlavə etməklə blenderdə hazırlayın. Belə şirələrə "smuzi" deyilir. Bu halda çuğundurun tərkibində olan qidalı liflər saxlanılacaq və bu da şirənin faydasını xeyli artıracaq. Şirəni şirəçəkənin köməyi ilə hazırladıqda qidalı liflər itir və bu da şirənin faydasını xeyli azaldır. 

Medicina.az çuğundur şirəsinin faydalarını təqdim edir:

-Qanın keyfiyyətini yaxşılaşdırır

- Qaraciyəri təmizləyir, sidikqovucudur

- II tip diabet, ateroskleroz, ürək xəstəlikləri riskini azaldır

- Xərçəng hüceyrələrinin aktivliyini blok edir

- Klimaksı gecikdirir

- Təzyiqi salır

- Qaraciyərin piylənməsinə imkan vermir

- Cinsiyyət üzvlərinin funksiyasını aktivləşdirir

- Orqanizmin ətrafa dözümlülüyünü artırır

- Cavanlaşdırır

- Yeni sağlam hüceyrələrin yaranma proseslərini sürətləndirir

- Sümük, toxuma və damarları möhkəmlədir

- Soyuq ayaqlar sindromunu aparır

- Yorulmuş orqanizmi bərpa edir.



Daha tez məlumatlanmaq üçün Facebook səhifəmizi